Herhaalmedicatie – Apotheek Wheermolen – Purmerend

Herhaalmedicatie

Waarom de herhaalservice van Apotheek Wheermolen?

  • Al uw medicatie staat iedere 3 maanden automatisch voor u klaar.
  • U hoeft niet te wachten op het klaarmaken van uw medicijnen.
  • Doordat uw medicatie voortaan tegelijk op is, hoeft u maar 1 keer per 3 maanden naar de apotheek (synchronisatie).
  • Apotheek en huisarts zorgen onderling voor recepten.
  • Recepten voorgeschreven door specialisten kunnen ook automatisch herhaald worden, u dient dan wel zelf te zorgen voor een (jaar) herhalingsrecept.

Wie kan gebruik maken van de Herhaalservice?

Als u bent ingeschreven als patiënt bij een van de huisartsen en/of de apotheek, en bent u ouder dan 16 jaar, kunt u gebruik maken van deze service.

Hoe inschrijven voor de automatische herhaalservice?

Eenmalig vragen wij u om langs de apotheek te komen en uw wens kenbaar te maken dat u voor de herhaalservice wilt inschrijven. Wij zullen dan een aantal gegevens met u doornemen en in overleg voor u inzetten.

Deelname aan de herhaalservice

Als u deel gaat nemen aan de herhaalservice kijken we samen met u wanneer het eerste medicijn op is en spreken we een lever datum af voor de medicatie. Daarna wordt de medicatie automatisch voor u herhaald, tenzij u of de arts aangeeft dat medicatie niet nodig is.
Wanneer u gebruik wilt maken van deze service van uw huisarts en apotheek, dan kunt u dat kenbaar maken door uw gegevens in het onderstaand formulier in te vullen.

 

Wat u verder nog moet weten

Gebruik medicatie en veiligheid

Mocht er iets aan uw medicatie veranderen zoals de sterkte of het gebruik, laat dit dan zo snel mogelijk aan ons weten. Ook wanneer u met een geneesmiddel moet stoppen, horen wij het graag zo snel mogelijk. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat uw medicatie altijd correct wordt afgeleverd. Er kunnen altijd nieuwe (chronische) medicijnen worden toegevoegd aan uw huidige herhaalservice.
Ook wijzigingen in uw persoonlijke situatie, zoals ziekenhuisopname, verhuizing of zwangerschap horen wij graag van u.

Recepten

Wij bewaren de recepten van uw huisarts en/of specialist. De recepten van de huisarts vragen wij voor u aan. Wanneer de recepten van uw specialist bijna op zijn, dan laten wij dit aan u weten. U kunt dan op tijd zelf een nieuw recept aanvragen.